Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΚΩΝΙΚΟΤΗΤΑ

"Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" έλεγαν οι Σπαρτιάτες στην αρχαιότητα. Ποια είναι η δική σας άποψη; Θεωρείτε τη λακωνικότητα αρετή για κάποιον ή έχετε αντίθετη γνώμη;

12 σχόλια:

  1. Η λακωνικότητα αποτελεί αρετή για κάποιον αν θεωρήσουμε ότι συμβάλει στην δημιουργία μίας ουσιώδους επικοινωνίας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ένας
    καταλαβαίνει τον άλλον καθώς ο διάλογος είναι απλός και λιτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τη λακωνικότητα εξοικονομούμε χρόνο και έτσι ένας ομιλητής αποφεύγει εύκολα την φλυαρία και καταλήγει να μην είναι κουραστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί Ανδρέα πρέπει πάντα να κερδίζουμε χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθημερινότητα μας επιβάλλει με κάποιο τρόπο να είμαστε σε εγρήγορση και σε αυτό συμβάλει η λακωνικότητα.

      Διαγραφή
  4. Στην σημερινή κοινωνία όμως, η πραγματική σημασία της λακωνικότητας έχει αλλοιωθεί και αποτελεί τον σύντομο και χωρίς νόημα λόγο.Ως αποτέλεσμα υπάρχει άσκοπη σπατάλη χρόνου καθώς χάνεται η πραγματική επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί θεωρείς οτι το αποτέλεσμα της λακωνικότητας είναι να υπάρχει σπατάλη χρόνου;

      Διαγραφή
  5. Η λακωνικοτητα εξαρταται απο το περιβαλλον στο οποιο βρισκομαστε.Για παραδειγμα, στο σχολειο στα περισσοτερα μαθηματα χρειαζεται η πληρης αναλυση καποιων θεματων, ενω σε χωρους εργασιας στους οποιους οι υπαλληλοι εντασσονται στο πλαισιο της γρηγορης και αγχωδης καθημερινοτητας η λακωνικοτητα ειναι αναγκαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στην εποχή μας δυστυχώς η λακωνικότητα εχει αντικατασταθεί άπό την φλυαρία, κυρίως στον τομέα της πολιτικής. Δηλαδή πλέον οι πολιτικοί εκφράζουν με πολλά λόγια την αποψη τους χανοντας ετσι την ουσια του θεματος. Αυτο που πρεπει να καταλαβουν ομως ειναι οτι θα επρεπε να χρησιμοποιουν την λακωνικοτητα στον λογο τους για να μπορουν ετσι να υποστηριζουν καλυτερα τα επιχειρηματα τους χωρις περιττες φλυαριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχυει αυτο που λετε απλα υπαρχουν θεματα τα οποια πρεπει να τα αναπτυξει ενας πολιτικος με ορους καθημερινοτητας και με πιο πολλες λεπτομεριες ετσι ωστε να γινει κατανοητο και απο εναν απλο πολιτη!

      Διαγραφή
  7. 'Η πραγματική σημασία της λακωνικότητας έχει αλλοιωθεί και αποτελεί τον σύντομο και χωρίς νόημα λόγο'. Με την παραπάνω φράση εννοώ οτι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί την λακωνικότητα με το πραγματικό της νόημα! Δηλαδή θεωρώ σπατάλη χρόνου να μην χρησιμοποιούμε ΣΩΣΤΑ τον όρο λακωνικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη η αποψη σου απλα διατυπωσε το πιο σωστα!

      Διαγραφή
  8. Από όσα γράψατε παραπάνω μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η λακωνικότητα μπορεί να αποτελέσει αρετή αρκεί να τήρουνται κάποιες προϋποθέσεις (όπως είπε ο Γρηγόρης, η Δαϋιδία και η Ανδρομάχη) αλλά και να χρησιμποιείται στην κατάλληλη περίσταση (όπως είπε η Άννα και η Χριστίνα)

    Ολοκληρώσαμε λοιπόν την πρώτη μας συζήτηση! :) (χειροκροτήματα, πυροτεχνήματα κλπ.)

    Τα πήγατε πολύ καλά, δεδομένου του ότι ήταν η πρώτη σας επαφή με το blog. Περιμένω από όλους ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή