Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

M.M.E.

ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ( τηλεόραση, εφημερίδες, διαδίκτυο ,ραδιόφωνο κλπ)

http://www.mme.gr/

Το παραπάνω link παρουσιάζει τα βασικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μας.
Με βάση αυτό αλλά και τον ορισμό των ΜΜΕ που βρίσκεται στις σημειώσεις μας, διαλέξτε ένα μέσο που εσείς προτιμάτε και επιχειρηματολογείστε πάνω στην προτίμησή σας.

9 σχόλια:

  1. Κατα τη γνώμη μου, το καλύτερο μέσο μαζικής ενημέρωσης είναι το διαδύκτιο,γιατί προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών άμεσα και ξεκάθαρα,χωρις να κρύβονται από πίσω προπαγάνδες και εξυπηρέτηση συμφερόντων.Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ τις πληροφορίες που δέχεσαι, σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ που σου περνούν υποσυνείδητα αυτά που εκείνοι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με την Δαυϊδία,επειδη κατα την γνωμη μου, το διαδικτυο ειναι αναμφιβολα η εγγυροτερη πηγη ενημερωσης αφου οι πληροφοριες που προσφερει δεν αποσκοπουν σε ιδιωτικα συμφεροντα!Επιπλον με την εξελιξη της τεχνολογιας σημερα ο καθε μεσος ανθρωπος εχει την ικανοτητα μιας ευκολης προσβασης στο διαδικτυο και σε μια ποικιλια πληροφοριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα ελεγα οτι το διαδικτυο δεν κρυβει προπαγανδες, ισα ισα ο καθενας μπορει να γραψει την προσωπικη του γνωμη για οποιδηποτε θεμα χωρις κανενα ελεχγο!Μπορει απο τη μια να ειναι αρκετα χρησιμο για την καθημερινοτητα(ευρεση πληροφοριων,ψυχαφωγια,επικοινωνια)και ειναι και γρηγορο, ομως μην ξεχναμε ποσα νεα παιδια εθιζονται σε αυτο!Ολα τα ΜΜΕ κατα την γνωμη μου θελουν να μας περασουν διαφορα μηνυματα το καθενα με τον δικο του τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως με το επειχήριμα της Άννας αλλά θα έλεγα ότι αν πραγματικά μπορείς να ανιχνεύεις τις σωστές πληροφορίες και να αναγνωρίσεις τις καλές σελίδες με νέα. Λόγω συγουρίας θα προτιμούσα την εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με τον Αντρεα η εφημεριδα ειναι ενα απο τα πιο φερεγκια ΜΜΕ!Σιγουρα υπαρχει και εκει κινδυνος παραπληροφορησης αλλα οι πιθανοτητες ειναι πολυ λιγοτερες.Κυριε Αντωνη δεν θα διαλεγα ενα συγκεκριμενο αλλα θα προσπαθουσα να τα συνδιασω και να παρω απο το καθενα τα θετικα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Άννα ότι η πολύπλευρη πληροφόρηση είναι το ιδανικότερο,όμως πολύ συχνά αυτό οδηγεί σε σύγχυση πληροφοριών!!Ακόμα λόγω ότι συχνά ακούς γνώμες να δύστανται μεταξύ των διαφόρων ΜΜΕ στο τέλος δεν ξέρεις ποιόν να πιστέψεις!!

      Διαγραφή
  6. Κατα την γνώμη μου όλα τα ΜΜΕ έχουν συν και πλην.. Δυστυχώς πλεον όλα τα ΜΜΕ προσπαθούν για συμφέροντα άλλων να περάσουν ιδέες-αντιλήψεις σε εμάς .. ειδικότερα στα μέσα που έχουν περισσότερη 'πέραση' . Εγώ προσωπικά προτιμώ τις εφημερίδες και συμφωνώ απόλυτα με την Άννα σε ότι ειπε. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε , είναι πολύ σημαντικό να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που μας δίνονται σε κάθε περίπτωση ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή